Apropå Mikael Wendts åsikter om Ipred har det uppstått en debatt både på hans blogg och är på min.
En av de som reagerat på hr Wendts åsikter om Ipred är Michael Gajditza
http://blogg.aftonbladet.se/21909/perma/1136943/
Där vidareutvecklar han den kommentar han har på min blogg, posten från igår.
Man kan rösta på "Bästa författarblogg" hos tidningen Vi. Två namn man genast känner igen. utan att lusläsa listan, är Anders Widén och Anna Troberg.
Noterar att Anders Widén inte gillar omröstningar av detta slag. Det gör inte jag heller. Men om det leder till att fler läser t ex Anders, så kan han väl få din röst?
Eller Anna.
http://vilaser.se/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=58.com
Mark Klamberg har gjort en genomgång av olika remissyttranden om FRA 2.0. Som alltid intressant. Men, tyvärr har Mark dragit ner på sitt bloggande av tidsbrist.
http://klamberg.blogspot.com/2009/02/remissyttrande-juridiska.html
På Anna Trobergs blogg kan man notera att Universals VD Per Sundin menar att Magnus Uggla per default alltid MÅSTE sälja över 200 000 ex. Om han inte gör det är det Pirate Bays fel… Det är så alltså som mediamogulerna räknar. Om inte deras artister säljer bra beror det på de förskräckliga piraterna. Att folk inte vill ha deras produkter faller dem inte in.
http://www.annatroberg.com/2009/02/25/liveblogg-tpb-rattegangen-100-av-50-ar-tpbs-fel/
Mårtensson hissar flaggan på halv stång med anledning av IPRED-debatten i riksdagen men visar också i en annan bloggpost på vad fildelning kan åstadkomma i tillväxt.
http://martenssonsmeningar.blogspot.com/
Eftersom utgången är given betr IPRED i riksdagen tycker HAX att de ledamöter som är emot ska, om de inte vågar (som Karl Sigfrid) rösta nej ska avstå eller kvitta ut sig. För att rösta för något de känner är fel, det måste vara fel. Kännas fel för dem, och vi kommer att notera hur de röstat.
http://henrikalexandersson.blogspot.com/2009/02/ipred-riksdagsledamoter-skolka.html
Även Christian Engström inser att det är kört betr IPRED, för denna gång, men han och vi kan notera att han kommer till tals i SvD.
http://christianengstrom.wordpress.com/2009/02/25/idag-klubbas-privatpolislagen-ipred/
Jakob Heidbrink har en fin juridisk genomgång av IPRED-lagen på sin blogg.
http://jheidbrink.wordpress.com/2009/02/25/ipred-fortfarande-skevt/
Många fler har skrivit intressanta saker idag, men jag stoppar
där. Lämpliga länkar hittar ni i vänstermarginalen.
Hej Lars-Erick!
SvaraRaderaJag tycker att du har många intressanta tankar och idéer som kan vara värda att diskutera. Det finns ett litet trevligt forum som kallas "debatt" där vi främst diskuterar politik men även andra saker kan diskuteras, som exempelvis filosofi och religion. Det vore trevligt att få dit nya ansikten, mycket kul om du skulle vilja kolla in där. Du gör ju givetvis som du vill, men här är forumet: http://www.debatt.forum24.se/
Även andra som läser det här meddelandet är givetvis välkomna. Ha en bra dag!
Argument.
SvaraRaderaKollar din länk nu, men jag vet inte jag. Det är så strukturerat att det blir svåröverskådligt. En paradox, yes, men så upplever jag det.
Vill ju inte sitta o bläddra i rubriker i en kvart för att hitta rätt kategori att läsa och att kommentera i. Verkar kanske aningen "ungt"
Annars är det ngt ostrukturerade i den vanliga bloggarvärlden både dess fördel - och nackdel.
Vissa debatter når inte ut ens bland bloggarna, trots att de är angelägna. Men sådant är livet.
Kanske registrerar mig, så får vi se...
Jag håller med dig om att det ibland kan vara svårt att veta var en tråd ska postas, i vilket forum och så, men det brukar fungera ganska bra, en moderator kan ofta flytta tråden om den har hamnat fel.
SvaraRaderaAngående att det tar tid att läsa och kommentera, visserligen sant, men forumet är relativt ungt och det finns inte jättemånga inlägg. Sen är det inte ett måste att läsa alla tidiga inlägg heller, långt från, du kan ju exempelvis nöja dig med att delta i de aktiva diskussionerna och låta det förgångna vara förgånget, eller så väljer du ut de som du finner intressanta.
Att det är ungt är väl både en fördel och en nackdel. Jag tycker att det vore trevligt med några 30+-are, men ålder är inte det väsentliga. De flesta är runt 18, men några är lite äldre. Jag tror att det kan vara nyttigt både för dig att få se lite vad yngre kan tycka och för oss att se vad äldre kan tycka, win-win, istället för att stänga in sig i ett rum med bara unga och ett rum med bara gamla, förstår du vad jag menar?
Är en viss skillnad på en politik blogg och ett forum. Du kan ju alltid starta en tråd om något viktigt ämne som du har skrivit om och länka/kopiera det till forumet för att få en diskussion där.
Naturligtvis gör du ju som du vill, jag tycker att det är ett trevligt forum och jag gillar att uttrycka mina åsikter och tankar.
Även andra, unga som gamla, är givetvis välkomna. Ha en bra dag!
Jag har inget emot att debattera med unga, det gör jag ju en stor del av tiden på min blogg o på andra bloggar.
SvaraRaderaMen det verkar lite FÖR ungt på Forum24, inte bara i ålder alltså.
Men jag skrev ju lite där idag ändå. Har dock inte haft tid att följa upp det, o ett inlägg försvann i cyberrymden.
Känner ju att jag vill följa med vad som händer på andra håll också. DEt blir en skön blandning både i åldrar och ämnen o åsikter. Och skriva här o hos andra. Samt se till fru och barn ibland...